Τον Οκτώβριο του 2021, το προσωπικό της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ, οργάνωσε ποικίλες δημιουργικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Safe-Area Lesvos στο πλαίσιο του προγράμματος “ΜΕRΙΜΝΑ – Safeguarding children at Greek border points” που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση #DGHOME και υλοποιείται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (IOM).

Οι δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβριο χωρίζονται σε έξι κατηγορίες και στοχεύουν στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της παρατηρητικότητας και της φαντασίας των παιδιών, προκειμένου να αναπτύξουν τις δεξιότητες, τη δημιουργικότητα και τις ικανότητές τους μέσω αυτών των πρωτοβουλιών.

Οι κατηγορίες είναι οι ακόλουθες:

  1. Τμήμα μοντελισμού, δηλαδή κατασκευή μοντέλων υπό κλίμακα, όπως καράβια, αεροσκάφη, οικήματα κλπ.
  2. Μουσική εκπαίδευση με τη χρήση μουσικών οργάνων και την καθοδήγηση επαγγελματία μουσικού.
  3. Χειροτεχνίες διαφόρων τύπων, όπως κατασκευή χειροποίητων σαπουνιών και έργων τέχνης με φυσικά υλικά από το περιβάλλον της δομής, όπως είναι το ξύλο, η πέτρα και το γυαλί.
  4. Διακοσμητικές κατασκευές, ζωγραφική και σχέδιο με την καθοδήγηση γραφίστα – εργαζόμενου στο χώρο.
  5. Εργασίες συντήρησης υλικών σε αντικείμενα που χρησιμοποιούν τα ίδια τα παιδιά, με σκοπό την ενδυνάμωση της συμμετοχής των ωφελούμενων και του ομαδικού πνεύματος, καθώς και την ενίσχυση της αντίληψης της αξίας των χρηστικών και της καθημερινής χρήσης αντικειμένων στα παιδιά.
  6. Επιτραπέζια παιχνίδια σε απλές δραστηριότητες ψυχαγωγίας και διασκέδασης, αλλά και διεξαγωγή διαγωνισμών για την ανάπτυξη της συνεργασίας, της ομαδικότητας και του ευγενούς ανταγωνισμού μεταξύ των παιδιών.

Τα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά που φιλοξενούμε στο Safe Zone Lesvos συμμετέχουν, διασκεδάζουν, αξιοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους και μαθαίνουν να σέβονται τη διαφορετικότητα και να αναπτύσσουν την ομαδικότητα και συνεργασία, πάντα υπό την καθοδήγηση του προσωπικού της ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ Α.Μ.Κ.Ε. που υλοποιεί το πρόγραμμα.


The Safe Area team on Lesvos operates under IOM’s project MERIMNA with the support of the Εuropean Commission#DGHOME.
This document was produced with the financial assistance of the European Union. The views expressed therein can in no way be taken to reflect the official opinion of the European Union.

Ελληνικα