Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, το πρόγραμμα ΠΥΞΙΔΑ της ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ Α.Μ.Κ.Ε. σας προσκαλεί σε μία διημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με τίτλο: «2 ΗΜΕΡΕΣ, 1 ΚΟΙΝΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ»
Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Ιουνίου 2025, και θα περιλαμβάνει ομιλίες επαγγελματιών, καλλιτεχνική παρουσίαση, φιλικό αγώνα μπάσκετ, καθώς και τελετή απονομής επαίνων.
Σκοπός των δράσεων είναι η ενίσχυση του δημόσιου διαλόγου για τη συμπερίληψη των προσφύγων, η ανάδειξη καλών πρακτικών, και η ενδυνάμωση της κοινότητας μέσα από τη μουσική, τον αθλητισμό και τη συμμετοχή.
Διημερίδα : 2 ΗΜΕΡΕΣ, 1 ΚΟΙΝΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ
Παρασκευή 20 Ιουνίου 2025
Ώρα: 19:00
Συνεδριακό Κέντρο “ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΥΛΑΚΕΛΛΗΣ” (1ος όροφος), Επιμελητήριο Λέσβου
Ομιλητές:
Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μια μουσική παρουσίαση από την Αννίτα Μαντζουράνη και τα Ασυνόδευτα Ανήλικα των δομών της ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ Α.Μ.Κ.Ε.
Σάββατο 21 Ιουνίου 2025
Ώρα 18:00
Γήπεδο μπάσκετ του 2ου Γενικού Λυκείου & του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης
Φιλικός Αγώνας Μπάσκετ με τη συμμετοχή Ασυνόδευτων Ανηλίκων από τις δομές της ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ Α.Μ.Κ.Ε., στο πνεύμα του αθλητισμού, της συνύπαρξης και της ενδυνάμωσης.
Στο τέλος της ημέρας θα πραγματοποιηθεί τελετή απονομής επαίνων σε μαθητές και εργαζόμενους της ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ Α.Μ.Κ.Ε. για την επιτυχή ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς 2024–2025.
Η διημερίδα οργανώνεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «ΠΥΞΙΔΑ- Συμπληρωματικός Μηχανισμός Υποστήριξης της Εθνικής Στρατηγικής για την προστασία των ασυνοδεύτων ανηλίκων στην Ελλάδα» στο πλαίσιο της Ειδικής Δράσης AMIF/2023/SA/1.2.1 MS under pressure – unaccompanied minors με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 6010542 και χρηματοδότηση από το «Πρόγραμμα Ελλάδας – Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης 2021-2027».