Ε.Σ.Α.μεΑ. Ισότιμη εκπαίδευση για τα άτομα με αναπηρία

Μετά την άμεση παρέμβαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία που έφερε στη δημοσιότητα μέσω του Flash 96 και της εκπομπής του Κ.

Μετά την άμεση παρέμβαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία που έφερε στη δημοσιότητα μέσω του Flash 96 και της εκπομπής του Κ. Τσιτούνα την απαράδεκτη ανακοίνωση της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τμήματος Πληροφορικής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθήνας με αρ. πρωτ. 6/2202, σύμφωνα με την οποία «το Τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθήνας δεν θα δεχθεί άτομα της κατηγορίας εισαγωγής με το 5 % (ΑΜΕΑ), που πάσχουν από τις παρακάτω παθήσεις: Α. Τυφλοί Β. Άτομα με κινητικά προβλήματα (χρήση αναπηρικού αμαξιδίου)», ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Δ. Νίνος, την ανακάλεσε, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι οι αιτήσεις των φοιτητών θα εξεταστούν κανονικά.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. απέστειλε και σχετικό Υπόμνημα στην Υπ. Παιδείας κα Α. Διαμαντοπούλου για το εν λόγω ζήτημα και ζητεί να δώσει τέλος σε αυτές τις αναχρονιστικές πρακτικές, που ουδεμία σχέση έχουν με την νέα προσέγγιση για την αναπηρία και είναι αντίθετες με το Σύνταγμα της χώρας, προχωρώντας σε μια συνολική αναθεώρηση της εκπαιδευτικής νομοθεσίας, αφαιρώντας κάθε διάταξη που συνιστά άμεση ή έμμεση άνιση μεταχείριση των ατόμων με αναπηρία, ένα πάνδημο και χρόνιο αίτημα του αναπηρικού κινήματος της χώρας.

Τα άτομα με αναπηρία της χώρας είναι ισότιμοι πολίτες και ως εκ τούτου πρέπει να διασφαλίζεται το ανθρώπινο δικαίωμά τους στην ανεμπόδιστη συμμετοχή τους σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος, βάζοντας τέλος στην κάθε λογής αυθαιρεσία.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.ΑμεΑ, κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937 157193
 

Ελληνικα