τι κάνουμε


φιλοξενία και προστασία - λέσβος

Η Ηλιακτίδα υποστηρίζει ευάλωτες ομάδες αιτούντων ασύλου στην Ελλάδα μέσα από την παροχή εναλλακτικών μορφών στέγασης μέσα στον οικιστικό ιστό (διαμερίσματα και κτήρια), με τον συνδυασμό ψυχολογικής και έως ένα βαθμό νομικής υποστήριξης. Επιπλέον υποστηρίζει με οικονομική βοήθεια σε μετρητά, μέσω του σχετικού προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

2314

ATOMA


υποστηρίχθηκαν
730

ΘΕΣΕΙΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ


(συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχείων)
97

ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ


(συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχείων)
211

ΣΠΙΤΙΑ


λαμβάνουν βοήθεια σε μετρητά

φιλοξενία και προστασία - βόρεια ελλάδα

Η Ηλιακτίδα δραστηριοποιείται επίσης στη Βόρεια Ελλάδα, μαζί με άλλους συνεργάτες, προσφέροντας θέσεις στέγασης και ψυχολογική υποστήριξη με τον συνδυασμό της τεχνογνωσίας της Ηλιακτίδας και της γνώσης των κατά τόπους συνθηκών από τους συνεργάτες μας.

3

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ


Περιχώρησις, ΟΜΝΕΣ, ΙΑΤΑΠ
1722

ΘΕΣΕΙΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ


διαμερίσματα και κέντρα συλλογικοτήτων
4

ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ


Κατερίνη, Κιλκίς, Βόλβη, Πολύκαστρο
11

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ


κάλυψη έκτακτων αναγκών χειμώνα

150

ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ


8

ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ


(7 για αγόρια, 1 για κορίτσια)
198

ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΑΝΗΛΙΚΟΙ


(από τον Απρίλιο του 2016)
2

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ


Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες & UNICEF

κέντρα φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφύγων

Λειτουργούμε δύο κέντρα φιλοξενίας, συνολικά 70 ασυνοδεύτων ανηλίκων προσφύγων και μεταναστών, στα Ιωάννινα και την Καστοριά, στο πλαίσιο του προγράμματος ERAcUMiC που υλοποιείται από την Ηλιακτίδα και τον IOM Greece! Το πρόγραμμα ERAcUMiC χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση #AMIF.

 


κοινωνική ένταξη αμέα και ευπαθών ομάδων

Η Ηλιακτίδα συνεχίζει την υποστήριξη ανθρώπων με αναπηρία και άλλες ευπαθείς ομάδες σε μια προσπάθεια κοινωνικής ένταξης. Η υποστήριξη ευπαθών ομάδων του τοπικού πληθυσμού είναι ακόμη πιο σημαντική τώρα, για την αποφυγή περιστατικών εκδήλωσης ρατσισμού, λόγω της υποστήριξης που υπάρχει σε πληθυσμούς προσφύγων και μεταναστών.


δραστηριότητες ένταξης με πρόσφυγες

Όσο περισσότεροι ωφελούμενοι χαρακτηρίζονται πρόσφυγες και παραμένουν στην Ελλάδα, είναι σημαντικό να υποστηρίζεται η ομαλή τους ένταξη στην τοπική κοινωνία και οικονομία.

Η Ηλιακτίδα εφαρμόζει πιλοτικά προγράμματα ένταξης, ωστόσο δεν υπάρχουν ακόμη επαρκείς πηγές χρηματοδότησης για κάτι τέτοιο.

Ελληνικα